Sabunlarımız hakkında genel bilgiler:

Sabun üretimlerimiz sıcak proses butik üretimlerdir.

Stok oluşturulmamaktadır. Sitede bildirilen doğal el yapımı sabun miktarları gerçekte mevcut olan stoklarımızdaki miktarlar olup her gün güncellenmektedir. İçerikleri verilen sabunlarımız talep edildiği takdirde size özel olarak üretilebilmektedir.

Üretimlerimiz arasında dikdörtgen, kare ve yuvarlak formlarda sabunlar bulunmaktadır. Yaklaşık ağırlıkları 80 gr, 100 gr ve 120 gr olabilmektedir.

Doğal ve el yapımı sabunlarımızın pH değeri 9'dur.

Sabunlarımız kesinlikle kimyasal bileşikler, SLS, alkol, hayvansal ürünler, boya, tuz, kıvam verici, köpürtücü, koruyucu malzemeler içermemektedir.

Ambalajlamalar doğada çözünebilir, geri dönüşümlü ürünler ile yapılmaktadır.


Sabunlarımızda kullandığımız başlıca yağlar:

Hindistan cevizi yağı : Doğal nemlendirici, peeling etkisi, cilt lekelerini ve yaralarını iyileştirir, cildi besler, pişikleri önler, vücuttaki çatlaklarla mücadele eder. Doğal yollardan köpük sağlama özelliği yanı sıra sabuna hijyen, temizleme özelliği katar.

Hint yağı : Yara, yanık izlerinin giderilmesine ve ciltte iz oluşumunun önüne geçilmesine yardımcı olur. Hint yağı, başta doğal sabun olmak üzere doğal kozmetik ürünler üretiminde sıkça tercih edilmektedir. Özellikle saç ve cilt bakımı açısından yararlı olduğu bilinmektedir.

Palm yağı : Palm yağı içerisinde E vitamini bulunmaktadır ve bu yüzden iyi bir nemlendirici ve güçlü bir antioksidandır. Güneş ışınlarının, hava kirliliğinin, çevresel etkenlerin neden olduğu serbest radikallere karşı cildimizin savunmasına yardımcı olur. Ayrıca palm yağının temizleme özelliği cildinizi kirden arındırır ve ölü hücreleri derinizden uzaklaştırır. Cildinizin nefes almasını sağlayan bu özellik daha parlak ve pürüzsüz bir tene sahip olmanıza yardımcı olur. Doğal sabunun hem kullanım süresini arttırmakta hem de sertlik vermektedir.

(Palm yağı kullanımında dillendirilen tartışmalar hakkında bilgi edinmek için ''Palm Yağı Tartışmaları'' sayfamızı ziyaret edebilirsiniz)

Palm çekirdeği yağı : Palm yağı faydaları yanı sıra palm çekirdeği yağı da sabuna köpük katma özelliğine sahiptir. Daha sert ve uzun ömürlü bir sabun olması yanında doğal sabun yapımında sabunlaşmayı hızlandırır.

Shea yağı : Sabunda nemlendirme etkisi ve kıvam verici özelliği sayesinde oldukça popülerdir. Shea yağı tahriş olan, kızaran, hassasiyeti bulunan ve kuruluktan çatlayan cildi besler. A, F, E ve D vitaminleri açısından doğal bir antioksidan kaynağıdır. Cildi rahatlatma etkisi vardır. İçindeki A vitamini sayesinde shea yağı sivilce ve akne oluşumlarını engellemeye yardımcı olur. İyi bir nemlendirici kaynağıdır.

Kakao yağı : Kakao yağı doymuş yağlar bakımından zengindir. Doymuş yağ asitleri kurumuş cilt üzerinde yumuşatıcı etkiye sahiptirler. Çünkü kolayca emilirler ve ciltte uzun süre kalır ve besinlerini içerisinde hapsederler. Bu da cildinizin parlamasını ve daha dinç görünmesini sağlar.

Avokado yağı : Avokado yağı içeriğindeki A, C ve E vitaminleriyle cildi besleyerek ihtiyaç duyduğu nemi almasını sağlar, onun pürüzsüz bir güzelliğini ortaya çıkarır. Cildi nemlendirirken yağlı bir taba oluşturmadığı için de birçok nemlendirici kremin aksine ciltte yağlanmaya neden olmaz.

Mango : Shea ve kakao yağları gibi cildi yağlandırmadan nemlendirir. İçeriğinde bolca bulunan A ve C vitaminleri cildin daha sıkı olmasına yardım ederken aynı zamanda ince çizgilerin ve yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardım eder. Cilt lekesi ve koyu cilt tonunu açmak için cilt bakım ürünlerinin içeriğinde sıkça kullanılır.

Ceviz yağı : Besleyici, yenileyici, antioksidan özellikleriyle cildi yatıştıran ve yumuşatan, saçlara parlaklık kazandıran ceviz yağı A, E, C ve B grubu vitaminleri barındırır.

Ayçiçek yağı : Cilt sağlığının geliştirilmesine yardımcı olur. A ve E vitaminleri açısından zengindir. Bu sebepten antioksidan görevi görür. Hasar görmüş cilt hücrelerinin yenilenmesine ve akneye neden olan bakterileri ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Zeytinyağı : Güneşin zararlı etkileriyle birlikte meydana gelen lekeleri ortadan kaldırır, cildi yumuşatır. Sivilce tedavisindeki çözümlerde kullanılır. Gözeneklerin tıkanma sorununu ortadan kaldırır ve nemlendirir.

Önemli bilgi : Sabunlarımızda kullandığımız zeytinyağı, bahçemizde yetiştirmekte olduğumuz zeytin ağaçlarımızdan elde edilmiş olup 0,5 asitli yani sızma zeytinyağı ayarındadır.


Sabunlarımızda kullandığımız diğer malzemeler hakkında:

Alkanet : Diğer adı ile havacıva. Köklerinden kırmızı renkli boya maddesi elde edilen bir hodangiller familyası türü. 10–30 cm uzunluğunda mavi çiçekli çok yıllık otsu bir bitki olan alkaneti sabunlarımızı renklendirmede kullanıyoruz.

Kaolin : Cilt yüzeyindeki fazla yağı emerek gözeneklerin tıkanmasını engelleyen bu kil, aynı zamanda aşırı sebum (yağ bezlerinin meydana getirdiği salgı) üretimini kontrol eder ve doğal yağ dengesini korur.

Sarı kantaron : Güneş yanıklarının ve ciltteki lekelerin kaybolmasına yardımcı olan sarı kantaron aynı zamanda kızarıkların azalmasını, sivilce ve sivilcelerin bıraktığı lekelerin temizlenmesini de sağlar.

Not : Sabunlarımızda kendi ürettiğimiz maserat kantaron yağını kullanıyoruz. 0,5 asit oranına sahip sızma zeytinyağı ayarındaki yağımızda yine bahçemizde yetişen sarı kantaron çiçeklerini bekleterek elde ediyoruz.

Spirulina : İçerdiği protein, mineral ve vitaminler sayesinde cildi beslemeye yardımcıdır spirulina. Detoks gereksinimini karşılar. Ciltteki koyu renk lekelerin giderilmesini sağlar.

Hurma çekirdeği : DNA hasarını önlemede etkili olan hurma çekirdeği diyabette te de etkili olmaktadır. Antioksidan zenginidir ve enfeksiyona karşı koruyuculuk sağlamaktadır.

Laden gülü : Öksürük ve solunum yolları sıkıntılarında faydalı olup, kramp çözücü ve antibakteriyel etkileri vardır. Deri iltihaplanmaları, egzama ve diğer cilt problemlerine de iyi gelmektedir. Pişiklere de faydalı olmaktadır.

Hazanbel kökü : Cilde uygulandığında hazanbel kökünün yanıklar, kızarıklıklar, varisler ve romatizmal ağrılar gibi cilt problemlerine yardımcı olabilmektedir.

Udi hindi : Öd ağacı olarak ta bilinen udi hindi cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine fayda sağlar. Hafif dereceli yanıklar ve egzama hastalığında tercih edilen bir bitkidir. Cildi yeniler, maske olarak uygulandığında ölü derileri atar ve lekelerin giderilmesini sağlar.

Pancar : Cildinizi yağlı hücrelerden ve toksinlerden arındırır.

Havuç : Cilt üzerindeki nem oranını artırmaz, dengeler. Cilt yüzeyine parlaklık sağlar.

Portakal kabuğu : Cildin fazla yağını emip normale dönmesini sağlar. Portakal kabuğu doğal peelingtir. Böylece ciltten ölü hücreleri giderip, siyah noktalardan, sivilcelerden kurtulmayı sağlar. Portakal kabuğu potasyum açısından zengin yapısıyla cilde nem verir, kuruluğu giderir.

Hibiscus : Hatmi, amber, gülhatmi isimleriyle de bilinen hibiscus, cilt yaşlanmasına, kırışıklıklara sebep olan serbest radikallerle savaşmak için çay olarak önerilmektedir. İçeriğinde bulunan vitaminler, mineraller, antioksidanlar sayesinde cilt yaşlanmasını geciktirir.

Kil : Kil maskelerinin gözenekleri temizlediği bilinmektedir. Bu sayede cilt üzerinde bulunan bütün mikropları ve kirleri yok eder.

Stevia : Şeker otu olarak ta bilinen stevia, cildi besler, sıkılaştırır ve kırışıklıkları düzeltir. Cilt bakımı için bir maske olarak ta kullanılabilir. Dermatit etkisi sayesinde sivilcelere iyi gelebilir ve sivilceleri azaltmak için de kullanılabilir.

Bal kabağı : A vitamini açısından zengindir. Keklerin, içeceklerin içerisine renklendirme amaçlı katılan bal kabağını biz de doğal bir renklendirme malzemesi olarak kullanmaktayız. Ayrıca bal kabağının kozmetik amaçlı maske yapımında kullanıldığı da bilinmektedir.

Esanslar : Bitkisel yağlarla üretilmiş esanslardır.